Met het aanbreken van de regentijd is ook het ‘planting-season’ begonnen. Onze tuinman Abu heeft met assistentie van twee tijdelijke hulpkrachten de tuin achter het ziekenhuis grondig onder handen genomen. Het staat nu vol met cassave, ananas, yams en andere gewassen. Het plan is om deze producten, zodra ze geoogst zijn, te gebruiken voor de maaltijden die verkocht worden in de ziekenhuiskantine, zowel voor de patiënten als voor het personeel. Eventuele extra oogst zal op de lokale markt verkocht worden, waarbij de opbrengst ten goede komt aan het ziekenhuis. Op deze manier proberen we te zorgen dat onze tuin een positieve bijdrage levert aan de inkomsten van het ziekenhuis en de gezondheid van onze werknemers en stadsgenoten.
De keuken heeft recent ook een flinke uitbreiding gehad. Onze kokkin Salamatu serveert nu behalve ontbijt ook lunch, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Elke middag zit het vol met medewerkers die couscous met kip aan het eten zijn. Ook hebben we tegenwoordig een grote koelkast, waardoor er de hele dag gekoelde drankjes te koop zijn en we de etenswaren langer vers kunnen houden. Uiteindelijk is het doel nog om het gebouw van de keuken uit te breiden tot een heuse kantine om zo meer mensen uit Yele van gezond en gevarieerd voedsel te kunnen voorzien. Om dit te kunnen realiseren, moeten eerst nog de nodige fondsen geworven worden. U kunt ons daarbij helpen.